(0512) 362 115

Nieuws

2 maart 2018

3 generaties MANnen. Oegema Transport BV heeft deze mooie MAN TGX 18.360 4×2 BLS toegevoegd aan haar wagenpark. Veel veilige kilometers gewenst!

9 februari 2018

Vanmorgen afgeleverd aan Oegema Transport een nieuwe G370A4x2 trekker van de Next Generation.
Op de foto 3 generaties Oegema.
Mooi moment. Wij van Rinsma wensen jullie heel veel succes met deze prachtige machine.

4 december 2017

Met het plaatsen van nieuwe elektrische overheaddeuren is het pand in onze huisstijl gereed. Pand is weer helemaal klaar voor de toekomst!.

19 oktober 2017

Vandaag heeft Oegema Int. Transport B.V. uit Surhuisterveen een nieuwe meubel city-oplegger van HEIWO carrosserie uit Wolvega mogen ontvangen. Sinds de jaren ‘ 60 levert HEIWO aan Oegema uit Surhuisterveen opleggers. Door de jarenlange relatie heeft HEIWO in samenspraak met Oegema weer een prachtig duurzaam product afgeleverd.
De oplegger is uitgerust met een vloeistofdichte/geluid reducerende vloer, geïsoleerd dak, lat om lat betimmering, 16 rijen Load Lok rails tegen het dak en in de vloer met 6 verende keerstangen, dHollandia onderschuivende aluminium laadklep, Tridec stang gestuurde as. Het chassis is gestraald en volledig verzinkt en de opbouw is strak afgewerkt met RVS onderdelen. Op de totale HEIWO carrosserie geeft HEIWO 8 jaar garantie. Een prachtige full colour reclame van onze opdrachtgever maakt het plaatje compleet. De oplegger zal de komende jaren op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn.

12 juni 2017

Milieubarometer voor 2016

30 mei 2017

MAN trucks Efficientline 3 Experience programma mogen rijden. MAN trucks reden op HVO diesel die voor een enorme reductie in CO2 uitstoot zorgen. Super ervaring om 2 dagen rijervaring op te doen. Start vanaf Stein via de Belgische Ardennen/Luxemburg/Moezel in Duitsland en eindigend weer in Stein.

10 april 2017

Ombouw van oude Topiq boordcomputers naar nieuwe generatie ATX boordcomputers van Groeneveld is begonnen. Komende tijd wordt ons wagenpark volledig uitgerust met ATX boordcomputers. Groeneveld ATX boordcomputer is de Android boordcomputer voor de toekomst.De Groeneveld® ATX kan eenvoudig worden uitgebreid met een royaal touchscreen beeldscherm, te plaatsen op het dashboard. De Groeneveld® ATX kan ook communiceren met een Android-smartphone of tablet PC. Communicatie tussen de chauffeur, de planning en het management verloopt hiermee uiterst efficiënt. Het systeem kan bovendien worden uitgebreid met alle denkbare randapparatuur, zoals printers, scanners, temperatuurcontrolesystemen, traileridentificatie- en weegsystemen.

6 februari 2017

Jaarlijkse audit door bureau Veritas uitgevoerd. Oegema Transport voldoet aan de eisen van de norm ISO 9001:2008.

31 december 2016

3 december 2016

ONT shirtsponsors dragen ook KiKa een warm hart toe!
ONT steunt al vier jaar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dit past uitstekend binnen het MVV (Maatschappelijk Verantwoord Verenigen) beleid dat ONT al jaren voert.

Inmiddels wordt KiKa ook al gesteund door twaalf ONT shirtsponsors (Breed Inzetbaar twee teams). Mede door hun bijdrage is ONT nog meer instaat om jaarlijks een financiële bijdrage te geven aan KiKa.

Zo ook gebeurt morgenmiddag. Dan houdt ONT weer een sponsor netwerk bijeenkomst voor sponsors en wordt weer een cheque aangeboden aan KiKa.

Tijdens deze bijeenkomst zullen Annemarie van der Bij van Mezutec en Sandra de Jong, ambassadrice van KiKa, hun presentatie houden over het werken voor KiKa. Een interessante bijeenkomt.

1 oktober 2016


Vandaag 1 oktober 2016 verhuisd naar onze nieuwe locatie aan Dalweg 8 in Surhuisterveen.

15 juli 2016

Vandaag nieuwe Schmitz tautliner mogen ontvangen. Het is de laatste uit een serie van 3 . Ze zullen worden ingezet voor “Transport op maat” voor onze vaste opdrachtgevers.

 

5 juli 2016

Oegema Transport nieuwe shirtsponsor bij D pupillen
ONT is zeer verheugd te kunnen mededelen dat Pieter Oegema met zijn bedrijf Oegema Transport uit Surhuisterveen, de komende seizoenen shirtsponsor wordt. Uiteraard zijn wij hiermee zeer ingenomen. Temeer daar de D pupillen geen shirtsponsor meer hadden.

De familie Oegema heeft twee kinderen bij ONT voetballen en daarom zijn ze extra betrokken bij ONT.

Wij bedanken Pieter en zijn vrouw Marianne voor hun loyale opstelling en sponsortoezegging. Als extra waardering natuurlijk dat Oegema Transport vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid ook KiKa op de shirts krijgt en daarvoor een extra bijdrage betaalt die ONT weer volledig afdraagt aan KiKa.

Laat anderen dit voorbeeld volgen!!!

Voor een profiel van Oegema Transport klik hier.

Namens algemeen bestuur en sponsorcommissie. BEDANKT!!!

Jeen Visser, voorzitter

 

18 juni 2016

Geslaagd personeelsuitje naar Wildlands in Emmen en daarna een gezamenlijk buffet ter afsluiting, en als verrassing heeft de directie uit handen van het personeel een mooie klok mogen ontvangen.

18 maart 2016

Door Bouwheer uit Zeewolde de 2e Schmitz tautliner afgeleverd.

 

25 januari 2016

Tussentijdse toets ISO 9001:2008  door bureau Veritas.  Bureau Veritas Certification verklaart dat het huidige  managementsysteem van Oegema Transport BV beoordeeld en in overeenstemming bevonden werd met de eisen van de norm ISO 9001:2008.  Sinds 1994 voldoet Oegema Transport BV aan deze eisen.

 

 

4 januari 2016

Vandaag nieuwe Scania R410 low deck trekker Euro 6 mogen ontvangen. Ons wagenpark wordt hierdoor weer schoner en energiezuiniger. Ons wagenpark is nu voor 22% uitgerust met Euro 6 motoren!

 

30 november 2015

Onze city-oplegger ook in de nieuwe huisstijl van AVEK BV!

 

28 september 2015

Nieuwe reclame AVEK BV op onze bakwagen aangebracht. Ziet er strak uit.

 

26 september 2015

Geslaagd personeelsuitje, boogschieten bij Fryske Wald en daarna een pannenkoeken buffet in restaurant Landzicht.

 

 

24 september 2015

Henk Nicolai vandaag 12,5 jaar in dienst bij Oegema Transport BV. Woensdagavond thuis in het zonnetje gezet met bloemen voor Froukje en een cadeaubon voor Henk.

24 augustus 2015

Vandaag nieuwe Schmitz tautliner met reclame van AVEK International mogen ontvangen.

 

18 mei 2015

Editoriaal stuk voor Worktrans Uitzendgroup.

 

22 april 2015

Voor de spoedritten of kleine zendingen beschikken we nu over een aanhangwagen. Aanhangwagen is duurzaam gebouwd (aluminium/galvaniseert staal/rvs) en we besparen CO2 uitstoot. In plaats van grote vrachtwagens >12 ton voor spoedklussen/kleine klussen gebruiken we nu een zuinigere auto!

 

2 maart 2015

Voor een opkikker kan het personeel een lekkere cup a soup nemen.

 

 

16 februari 2015

Vandaag ISO 9001:2008 certificaat door bureau Veritas uitgereikt. Bureau Veritas Certification verklaart dat het managementsysteem van Oegema Int. Transport B.V. beoordeeld en in overeenstemming bevonden werd met de eisen van de ISO 9001:2008 norm.

 

 

28 januari 2015

Milieubarometer voor 2014 ingevuld. Een verlaging van CO2 uitstoot door inzet nieuwe Euro 6 vrachtauto en een verbetering van het brandstofverbruik voor het totale wagenpark van 3,5 %. Minder verbruik van papier door toepassing digitale facturatie en 2-zijdig printen/kopiëren.

 

 

9 januari 2015

 

Op nieuwjaarsreceptie  visie voor 2015 gepresenteerd aan ons personeel.Samen getoost op een prettige en succesvol jaar.

20 december 2014

Zaterdag 20 december hebben we 2014  feestelijk afgesloten. Samen met het personeel en partners hebben wij genoten van een gezellig Kerstdiner bij restaurant ‘t Jagertje te Drachten. We mogen terug kijken op een positief jaar.

29 september 2014

Vandaag nieuwe MAN TGL 12.220 Euro 6 door Wierda Bedrijfswagens uit Joure overhandigd. Na 1.500.000 KM wordt onze Scania bakwagen vervangen. Met de nieuwe MAN euro 6 motor verminderen we de CO2 uitstoot enorm. De chauffeur krijgt met deze nieuwe wagen een uitstekende werkplek . De nieuwe reclame van onze opdrachtgever volgt nog. Het wordt dan een mooi visitekaartje.

16 augustus 2014

Personeelsuitje Oegema Transport, solexrit door het Groningse landschap Westerkwartier.Na een 1,5 uur durende rondrit lekker gegeten in restaurant De Postwagen in Tolbert. Een zeer geslaagde middag georganiseerd door “Personeelsvereniging Oegema”.

24 mei 2014

Voor de verplichte nascholing (code 95) hebben onze chauffeurs onder leiding van Team Swanborn op de RDW testbaan in Lelystad een cursus gevolgd. Met 70 Km/H door de bochten, uitwijken op glad en zeer glad wegdek, noodstop bij verschillende snelheden. Tevens uitleg over de digitale tachograaf en uitleg rijtijdenbesluit door genomen.

25 maart 2014

Milieubarometer voor 2013 ingevuld. Verlaging van CO2 uitstoot ten opzicht van 2011 (zie grafiek)

 

6 maart 2014

Tussentijdse toets ISO 9001:2008  door bureau Veritas.  Bureau Veritas Certification verklaart dat het huidige  managementsysteem van Oegema Transport BV beoordeeld en in overeenstemming bevonden werd met de eisen van de norm ISO 9001:2008.  Sinds 1994 voldoet Oegema Transport BV aan deze eisen.

 

1 februari 2014

Vanaf 1 februari 2014 met een plaats in de GoodCompany lijst wordt duidelijk waar wij (Oegema Transport BV) staan op het gebied van Duurzaam ondernemen. Profilering dus, waarmee men intern aan de slag kan én waarmee men de markt op kan.
Voor potentiele klanten, partners en andere geïnteresseerden geeft GoodCompany een snel en makkelijk eerste inzicht in het bedrijf en de instantie. Handig, bijvoorbeeld indien men wil inkopen of samenwerken en zoekt naar een Duurzame partij.

GoodStart – ‘duurzaamheid loont’- heeft als doel om Friese bedrijven van elkaar te laten leren, te inspireren. Gericht op snellere ontwikkeling van de GoodStart bedrijven en daarmee de Friese regio.Kijk op:http://www.goodstartfriesland.nl/

 

1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 zullen wij tijdens onderhoudsbeurten ons wagenpark uitrusten met Fuel Economy olie

Deze duurdere olie zorgt voor betere motorprestaties waardoor er een zuiniger brandstofverbruik wordt gerealiseerd.Hierdoor minder CO2 uitstoot en een schoner milieu.

20 november 2013

Afsluiting “Koplopertraject duurzaam ondernemen”. Samen met elf ondernemers uit de gemeente Achtkarspelen zijn de resultaten tijdens een ondernemersavond gepresenteerd.

Conclusie is dat duurzaam of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is alle opzichten de moeite waard is, ook financieel.

 

17 oktober 2013

In het kader van duurzaam ondernemen Workshop Brandstofbesparing/CO2 registratie : ‘Onderneem met de Truck van de Toekomst!‘ gevolgd.

In het programma van ‘Truck van de Toekomst’ zijn diverse marktrijpe maatregelen onderzocht waarmee transportondernemers brandstof kunnen besparen. Het programma is een initiatief van TNO, Ministerie van Infra en Milieu, Rijkswaterstaat, TLN en EVO. Zie ook www.truckvandetoekomst.nl

1 oktober 2013

Jubilaris bij Oegema Transport. 40 jarig dienstverband van Frans Hoek gevierd tijdens een diner met familie en collega’s. Unieke prestatie!

23 april 2013
Duurzaamondernemen met nieuwe oplegger.
Vermindering van CO2 uitstoot van maar liefst 75%

Zie artikel:”http://www.transport-online.nl/site/nieuw-materieel.

20 april 2013
Nascholingsdag (code 95) onder leiding van team Swanborn Beroeps RijOpleidingen. Deze dag stond in het teken “Schadepreventie”.
Hierin werden een aantal zaken behandeld zoals: Inzicht in verschillende verkeerssituaties, ladingzekering,noodstop,juiste spiegelafstelling, zithouding etc.
Het doel is om chauffeurs bewust te maken van veel voorkomende schades, inzicht geven in de gevolgen, kosten en indirecte kosten en om hem kennis, inzicht en vaardigheden aan te reiken om schades in de toekomst te voorkomen.

 

Maart 2013

In maart 2013 hebben wij een milieubarometer abonnement afgesloten. De Milieubarometer is een online meetinstrument dat de milieueffecten van ons bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt. Het laat in een oogopslag zien welke milieuaspecten het meest bijdragen aan de totale milieuscore van ons bedrijf. In het koploperstraject “DUURZAAM ONDERNEMEN” zal dit worden gepresenteerd.

Oktober 2012

Oegema Transport BV neemt samen met 11 andere bedrijven uit Achtkarspelen deel aan het koploperstraject “DUURZAAM ONDERNEMEN”. Duurzaam ondernemen heeft betrekking op People/Planet/Profit.Het is een balans zoeken tussen economische resultaten, sociale belangen en het milieu, nu en zeker in de toekomst. Samen met onze medewerkers gaan we hier de komende tijd aan werken.

Augustus 2012
Voor de verplichte nascholing (code95) hebben alle chauffeurs een cursus “Het Nieuwe Rijden”gevolgd.Gerealiseerde brandstof besparingen lopen uiteen tussen de 10% en 20%

Juni 2012
Gezellig uitje met de chauffeurs. Eerst cross karting in de omgeving afgesloten met een BBQ.

Maart 2012
ISO 9001:2008 certificaat uitgereikt door bureau Veritas. Bureau Veritas Certification verklaart dat het managementsysteem van Oegema Transport BV beoordeeld en in overeenstemming bevonden werd met de eisen van de norm ISO 9001:2008.  Sinds 1994 voldoet Oegema Transport BV aan deze eisen.

Januari 2012
Nieuwe dubbeldeks-persoplegger in ontvangst genomen. Deze oplegger is in staat om 260 CBM lading samen te persen tot een normale zending. Besparing van kilometers en uitstoot van CO2 is hierdoor een een feit. Duurzaam ondernemen ten top!

Oktober 2011
Nieuwe lowdeck truck Scania R420 geleverd door Rinsma Drachten. Deze trekker zal worden ingezet voor transporten met de nieuwe dubbeldeks-persoplegger (te ontvangen eind 2011). Deze oplegger kan tot 260 CBM lading samen persen tot een normale zending.